COVID tesztek kedvező áron akár ingyenes szállítással!

WhiteLab HÚGYÚTI FERTŐZÉS GYORSTESZT 1X

Leukociták, vér, nitrit és fehérje gyors kvalitatív kimutatására emberi vizeletben. Önteszteléshez, kizárólag in vitro diagnosztikai használatra. Magas minőségű, tesztcsíkkal ellátott gyorsteszt

Vásárolja meg most kedvező áron WhiteLab HÚGYÚTI FERTŐZÉS GYORSTESZT 1X termékünket és válogasson további prémium minőségű termékeink közül és máris élvezheti az egyedülálló minőséget! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk termékeinket, ráadásul 16 óráig leadott rendelését akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-3 munkanapon belül meg is érkezhet csomagja!

Várható szállítási idő
2024.04.26
Rendelhető
Változat :
vagy
WhiteLab HÚGYÚTI FERTŐZÉS GYORSTESZT 1X leírása

WHITELAB Húgyúti Fertőzés Gyorsteszt

CE 0123

Otthoni használatra, önellenőrzésre engedélyezett gyorsdiagnosztikai eszköz.

Orvostechnikai eszköz

A Húgyúti fertőzés tünetei

  1. Égető érzés vizelés közben
  2. Gyakori vizelés/vizelési inger
  3. Zavaros vizelet
  4. Erős szagú vizelet

 

  • Leukociták, vér, nitrit és fehérje gyors kvalitatív kimutatására.
  • Eredmény 2 perc alatt
  • Gyors és egyszerű használat
  • Egyetlen mintavétellel 4 tényező is szűrhető

Rendeltetés

A húgyútifertőzés-teszt (vizelet) szilárd műanyag csíkokból áll, amelyre több különálló reagensterület van felragasztva. A teszt a következő analitok vizeletben történő kvalitatív kimutatására szolgál: Leukociták, vér, nitrit és fehérje. A húgyútifertőzés-teszt (vizelet) egyszeri használatra és önellenőrzésre szolgál.

Összegzés

A húgyúti fertőzés a húgyutak leggyakoribb betegsége, amely a húgycsövet, a húgyhólyagot, a húgyvezetéket és a veséket foglalja magában. Férfiak, nők és gyermekek esetében egyaránt előfordulhat húgyúti fertőzés. Főleg a nők szenvednek húgyúti fertőzésektől, mivel a rövid húgycső kedvez a baktériumok behatolásának. Az idősebb férfiak is érintettek, ha megnagyobbodott prosztatájuk van, ami akadályozza a vizeletáramlást.

Az egészséges emberek vizelete steril (azaz nem tartalmaz mikroorganizmusokat). A húgyúti sterilitás megőrzésének egyik legjobb módja, ha rendszeres időközönként teljesen kiüríti a hólyagját. A fertőzés általában a húgycsőben kezdődik, majd átterjedhet a felső húgyutakba, egészen a vesékig. A tünetek igen változatosak: égető érzés a hólyag kiürítésekor vagy erős vizelési inger. A vizelet zavaros vagy erős szagú is lehet.

Alapelv

Leukociták: Ez a teszt kimutatja a granulocita-észterázok jelenlétét. Az észterázok egy derivatizált pirazol-aminosav-észter hasításával derivatizált hidroxil-pirazolt szabadítanak fel. Ez a pirazol ezután egy diazónium-sóval reagálva bézs-rózsaszíntől liláig terjedő színt eredményez.

Vér: Ez a teszt a hemoglobin peroxidázszerű aktivitásán alapul, amely katalizálja a diizopropilbenzol-dihidroperoxid és a 3,3′,5,5′-tetrametilbenzidin reakcióját. A kapott szín a narancssárgától a zöldön át a sötétkékig terjed.

Nitrit: Ez a vizsgálat a nitrát nitritté történő átalakulásától függ, amelyet a vizeletben lévő Gram-negatív baktériumok végeznek. Savas közegben a vizeletben lévő nitrit reakcióba lép a p-arzanilsavval, és diazóniumvegyületet képez. A diazóniumvegyület pedig 1 N-(1-naftil)etiléndiaminnal párosulva rózsaszín színt eredményez.

Fehérje: Ez a reakció a pH-indikátorok (tetrabromofenol kék) „fehérje hibája” néven ismert jelenségen alapul. A pH-indikátorok által, adott körülmények között termelt anion egyesül a fehérje által termelt kationnal, majd a pH-indikátorok a pozitív eredmények esetén sárgából zöld-kék színűre színeződnek.

Teljesítményjellemzők

Megjegyzés: A húgyútifertőzés-tesztet (vizelet) befolyásolhatják olyan anyagok, amelyek rendellenes vizeletszínt okoznak, mint például az azoszínezéket (pl. Pyridium®, AzoGantrisin®, AzoGantanol®), nitrofurantoint (Microdantin®, Furadantin®) és riboflavint tartalmazó gyógyszerek. A tesztpárnán a színeződést elfedhetik, vagy olyan színreakció alakulhat ki, amely hamis eredményként értelmezhető.

Leukociták: Az eredményt 2 perc elteltével kell leolvasni, hogy a színeződés teljes legyen. A kialakuló szín intenzitása arányos a vizeletmintában jelen lévő leukociták számával. A magas fajsúly vagy az emelkedett glükózkoncentráció (≥ 2000 mg/dl) mesterségesen alacsony teszteredményeket okozhat. A cefalexin, cefalotin vagy az oxálsav magas koncentrációja szintén okozhat mesterségesen alacsony teszteredményeket. A tetraciklin csökkent reakciókészséget okozhat, és a gyógyszer magas szintje hamis negatív reakciót okozhat. A vizelet magas fehérjetartalma csökkentheti a reakció színének intenzitását. Ez a teszt nem reagál a vizeletben gyakori eritrocitákra vagy baktériumokra.

Vér: Az egyenletes zöld szín mioglobin, hemoglobin vagy hemolitikus eritrociták jelenlétére utal. A szétszórt vagy sűrű zöld foltok ép eritrocitákra utalnak. A pontosság növelése érdekében a hemoglobinhoz és az eritrocitákhoz külön színskálák állnak rendelkezésre. A teszt gyakran pozitív eredményeket ad menstruáló nők vizeletére. Jelentették, hogy a magas pH-értékű vizelet csökkenti az érzékenységet, míg a közepes vagy magas aszkorbinsav-koncentráció gátolhatja a színképződést. A húgyúti fertőzéssel összefüggő mikrobiális peroxidáz hamis pozitív reakciót okozhat. A teszt valamivel érzékenyebb a szabad hemoglobinra és mioglobinra, mint az ép eritrocitákra.

Nitrit: A teszt specifikus a nitritre, és nem reagál semmilyen más, a vizelettel általában ürülő anyaggal. Bármilyen mértékű egyenletes rózsaszínű vagy vörös színt pozitív eredményként kell értelmezni, ami nitrit jelenlétére utal. A színintenzitás nem arányos a vizeletmintában lévő baktériumok számával. A rózsaszín foltok vagy rózsaszín szélek nem értelmezhetők pozitív eredményként. A reakcióba lépett reagensterület fehér háttéren való összehasonlítása segíthet az alacsony nitritszintek észlelésében, amelyek egyébként elkerülhetnék a figyelmet. A 30 mg/dl feletti aszkorbinsav hamis negatív eredményt okozhat 0,05 mg/dl-nél kevesebb nitritiont tartalmazó vizeletben. A vizsgálat érzékenysége csökken az erősen pufferelt lúgos vizeletet tartalmazó vagy a magas fajsúlyú vizeletminták esetében. A negatív eredmény soha nem zárja ki a bakteriuria lehetőségét. Negatív eredmény adódhat olyan mikroorganizmusok által okozott húgyúti fertőzések esetén, amelyek nem tartalmaznak reduktázt a nitrát nitritté történő átalakításához; ha a vizelet nem maradt a hólyagban elegendő ideig (legalább 4 órán keresztül) ahhoz, hogy a nitrát nitritté redukálódjon; antibiotikumos kezelés esetén; és ha a táplálékkal bevitt nitrát hiányzik.

Fehérje: Bármilyen zöld szín fehérje jelenlétét jelzi a vizeletben. Ez a teszt nagyon érzékeny az albuminra, és kevésbé érzékeny a hemoglobinra, a globulinra és a mukoproteinre. A negatív eredmény nem zárja ki ezen egyéb fehérjék jelenlétét. Erősen pufferelt vagy lúgos vizelet hamis pozitív eredményt adhat. A vizeletminták kvaterner ammóniumvegyületekkel vagy klórhexidint tartalmazó bőrtisztítószerekkel való szennyeződése hamis pozitív eredményt adhat. A magas fajsúlyú vizeletminták hamis negatív eredményt adhatnak.

BIBLIOGRÁFIA

1. Henry JB, et al. Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods, 20th Ed. Philadelphia. Saunders. 371-372, 375, 379, 382, 385, 2001.

2. Ma Junlong, Cong Yulong. The effect of bacteriuria on the determination of urine red blood cells by urine analyzer. Chinese Journal of Medical Examination, 1999, 22(4): 205.

3. Shuai Lihua,Jiujiang Medical Journal 2002, 17 (2): 122.

Letölthető dokumentumok

WhiteLab HÚGYÚTI FERTŐZÉS GYORSTESZT 1X adatai
Márka
WhiteLab
Terméktípus
Gyorsteszt
Cikkszám
U031-04H
Hasonló termékek