WhiteLab VASHIÁNY GYORSTESZT VÉRMINTÁBÓL 1X
WhiteLab VASHIÁNY GYORSTESZT VÉRMINTÁBÓL 1X
3 413 Ft/db (3 250 Ft+ÁFA)

WhiteLab VASHIÁNY GYORSTESZT VÉRMINTÁBÓL 1X

Ez a Vashiány Gyorsteszt egy kromatográfiás teszt, amely ezen ferritin ujjbegyből vett vérből történő kimutatására szolgál. A tesztcsík akkor jelenik meg a kazettán, ha a ferritin szint meghaladja a 30 ng/ml-es határértéket.

Ha a ferritin koncentráció 30 ng/ml-nél kisebb, a tesztcsík nem jelenik meg. A vas raktározására a szervezetben a ferritin nevű univerzális intracelluláris fehérje szolgál.

Vásárolja meg most kedvező áron WhiteLab VASHIÁNY GYORSTESZT VÉRMINTÁBÓL 1X termékünket és válogasson további prémium minőségű termékeink közül és máris élvezheti az egyedülálló minőséget! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk termékeinket, ráadásul 16 óráig leadott rendelését akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-3 munkanapon belül meg is érkezhet csomagja!

Várható szállítási idő
2024.07.17
Raktáron
Változat :
3 413 Ft/db (3 250 Ft+ÁFA)
vagy
WhiteLab VASHIÁNY GYORSTESZT VÉRMINTÁBÓL 1X leírása

WHITELAB Vashiány Gyorsteszt Ujjbegyvérből

CE 0123

Otthoni használatra, önellenőrzésre engedélyezett gyorsdiagnosztikai eszköz.

Orvostechnikai eszköz

  • A ferritin kvalitatív kimutatására, a vashiányos vérszegénység kimutatására
  • Eredmény 5 perc alatt
  • Gyors és egyszerű használat

Alkalmazási terület

A Ferritin gyorstesztkazetta egy gyors kromatográfiás immunpróba, amely a ferritin emberi, ujjbegyből vett vérből történő kimutatására szolgál, ahol a határérték-koncentráció 30 ng/ml.

Összegzés

A vashiány miatti vérszegénység széles körben elterjedt a gyermekek és a nők minden korosztályában, de főként a még menstruáló nőknél (legalább 20%-uk szenved vashiányban). A fő tünetek a sápadtság, a fáradtságérzet, a fejfájás, a gyorsabb szívverés vagy a légszomj edzés közben. Ezek fokozatosan jelenhetnek meg, és észrevétlenül maradhatnak.

A vashiány akkor jelentkezik, ha a vér nem tartalmaz elegendő vörösvértestet, és így alacsony a hemoglobin szintje, amely az oxigénszállításban részt vevő fő fehérje az egész szervezetben. A hemoglobin fontos összetevője a vas.

A vas kimerülése, amely bekövetkezhet terhesség, növekedés, elégtelen vasbevitel, nem megfelelő felszívódás vagy vérveszteség (menstruáció, rendellenes vérzések, fekélyek stb.) esetén, óriási hatással van az egészségre.

Az alacsony ferritinszint elégtelen pajzsmirigyműködésre, C-vitamin-hiányra vagy cöliákiára is utalhat. Néhány nyugtalan láb szindrómában szenvedő betegnél alacsony ferritinszintet észlelnek, ami nem feltétlenül kapcsolódik a vérszegénységhez, de talán okozhatja vérszegénységet még nem eredményező vashiány.

Alapelv

A Ferritin gyorstesztkazetta az emberi ferritin emberi teljes vérből történő kimutatására szolgáló, kvalitatív, laterális áramlású immunológiai próba. A membrán anti-ferritin poliklonális antitesttel van bevonva a tesztvonalrégióban. Az arany anti-ferritin monoklonális antitesttel és nyúl IgG-vel van bevonva. A tesztelés során a minta reakcióba lép az anti-ferritin monoklonális antitestekkel bevont részecskékkel. A keverék kapilláris elven, kromatográfiásan megindul felfelé a membránon, és reakcióba lép a membránon lévő anti-ferritin poliklonális antitestekkel, és színes vonalat hoz létre. A tesztvonalrégióban (T) megjelenik a vonal, ha a ferritinszint meghaladja a 30 ng/ml-es határértéket. Ha a ferritinkoncentráció 30 ng/ml-nél kisebb, a tesztvonal nem jelenik meg. Az eljárás ellenőrzésére a kontrollcsík területén mindig megjelenik egy színes csík, amely jelzi, hogy megfelelő mennyiségű minta került a tesztre és a membrán átitatódott.

A teljesítmény jellemzői

A minták korrelációja során 102 mintát (n) használtak, amelyek közül 79 normális teljes vérminta és 23 kóros teljes vérminta volt, és amelyeket a CLIA megerősített. A kimutatott eredmény szerint a rendellenes egybeesési arány 91,3%, a normális egybeesési arány 96,2% és a teljes egybeesési arány 95,1%.

BIBLIOGRÁFIA:

1. Kryger MH, Otake K, Foerster J (March 2002). “Low body stores of iron and restless legs syndrome: a correctable cause of insomnia in adolescents and teenagers”.SleepMed.3 (2): 127–32.

2. Mizuno S, Mihara T, Miyaoka T, Inagaki T, Horiguchi J (14 March 2005). “CSF iron, ferritin and transferrin levels in restless legs syndrome”.J Sleep Res1: 43–7.

Letölthető dokumentumok

WhiteLab VASHIÁNY GYORSTESZT VÉRMINTÁBÓL 1X adatai
Márka
WhiteLab
Lejárat
2025.07.01.
Terméktípus
Gyorsteszt
Cikkszám
OFE-402H
A vásárlás után járó pontok
68 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek