WhiteLab SP-10 FÉRFI TERMÉKENYSÉGI GYORSTESZT
WhiteLab SP-10 FÉRFI TERMÉKENYSÉGI GYORSTESZT
4 331 Ft/db (4 125 Ft+ÁFA)

WhiteLab SP-10 FÉRFI TERMÉKENYSÉGI GYORSTESZT

Az SP10 Férfi Termékenységi Gyorsteszt a spermiumokban található SP-10 akroszomális fehérjét mutatja ki, mely fehérje egy hímivarsejt specifikus fehérje, így más sejtekben nem található meg. A tesztcsík akkor jelenik meg a kazettán, ha az SP-10 akroszomális fehérje szintje meghaladja a 15 millió/ml-es határérték.

Számos oka lehet egy férfi meddőségének, melyek közül az egyik leggyakoribb az életképes spermiumok rendellenesen alacsony számú termelődése. Mivel az alacsony spermiumszám a férfiak meddőségének egyik vezető oka, a meddőség okának meghatározásához fontos első lépés a spermiumszám vizsgálata.

Vásárolja meg most kedvező áron WhiteLab SP-10 FÉRFI TERMÉKENYSÉGI GYORSTESZT termékünket és válogasson további prémium minőségű termékeink közül és máris élvezheti az egyedülálló minőséget! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk termékeinket, ráadásul 16 óráig leadott rendelését akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-3 munkanapon belül meg is érkezhet csomagja!

Várható szállítási idő
2024.07.17
Raktáron
Változat :
4 331 Ft/db (4 125 Ft+ÁFA)
vagy
WhiteLab SP-10 FÉRFI TERMÉKENYSÉGI GYORSTESZT leírása

WHITELAB SP-10 Férfi Termékenységi Gyorsteszt Spermakoncentráció Mérésére

CE 0123

Otthoni használatra, önellenőrzésre engedélyezett gyorsdiagnosztikai eszköz.

Orvostechnikai eszköz

  • A spermkoncentráció normál vagy alacsony szintjét képes jelezni
  • Eredmény 5 perc alatt
  • Kényelmes és egyszerű használat
  • 98%-os pontosság
  • Rendeltetés

Az SP-10 férfi termékenységi gyorstesztkazetta egy gyors kromatográfiás immunpróba a spermiumokon található SP-10 akroszomális fehérje in vitro kvalitatív kimutatására, a spermiumok 15 millió/ml feletti vagy alatti spermiumkoncentrációjának becslésére. A spermiumkoncentráció felhasználható a férfi meddőség diagnózisának és a kezelése gyógyhatásának megfigyelésére, valamint útmutatást adhat a megfelelő párok számára a reprodukciós tervezéséhez.

Összegzés

A spermiumkoncentráció az egyik elsődleges tényező, amelyet az orvosok a férfi meddőség diagnosztizálására használnak. Számos oka lehet annak, hogy a férfi meddő, és ezért nem képes megtermékenyíteni a női petesejtet a reprodukció során. Az egyik elsődleges és leggyakoribb ok az életképes spermiumok rendellenesen alacsony számú termelődése. További ok lehet, hogy túl sok inaktív, gyenge vagy deformált spermium termelődik, a megtermékenyítést akadályozó egyéb sejtek magas szintje a spermában, illetve egyéb fiziológiai tényezők. Orvosi vagy fizikai állapotok is befolyásolhatják a normál spermiumtermelést, beleértve a nagy stresszt, a vizsgálatot megelőző két hónapon belül tapasztalt magas lázat vagy betegséget, valamint az étrend hirtelen megváltozását. A kezdeti szűrővizsgálat elvégzése jelzi, ha alacsony a spermiumtermelés.

A párok akár 15%-ánál előfordulhat meddőség, amely egy évnyi, védekezés nélküli, jól időzített közösülés utáni teherbeesési sikertelenséget jelent. A meddőségi problémákkal küzdő párok 40%-ánál pedig a férfi meddőség az elsődleges ok. Mivel az alacsony spermiumszám a férfiak meddőségének egyik vezető oka, a meddőség okának meghatározásához fontos első lépés a spermiumszám vizsgálata.

Az SP-10 férfi termékenységi gyorsteszt a spermiumokon található SP-10 akroszomális fehérjét mutatja ki. Mivel az SP-10 a hímivarsejtekre specifikus fehérje, és más sejtekben nem található meg. Ez a teszt nagyon specifikus a spermiumokra, és ma már a spermiumkoncentráció becslésére használják a spermában, segítségként a meddőség okainak meghatározásához. Az SP-10 gyorsteszt az SP-10 kimutatására akkor ad pozitív eredményt, ha a spermában a spermiumkoncentráció meghaladja a 15 millió/ml-t – ez a nemzetközileg elfogadott szint a normál termékenységhez szükséges minimális spermiumszint. Az alacsony spermiumkoncentráció a fogamzás kisebb valószínűségét jelzi. Ajánlott felkeresni az orvosát, aki tanácsot tud adni abban, hogy mit lehet tenni a spermiumkoncentráció javítása érdekében.

Alapelv

Az SP-10 férfi termékenységi gyorstesztkazetta a spermában található spermiumokon lévő SP-10 akroszomális fehérjét mutatja ki. A vizsgálat során az SP-10 – ha a mintában rendelkezésre áll – kötődik a konjugált anti-SP-10-antitestekhez, és a keverék hajszálcsövesség révén felfelé vándorol a membránon, amikor a mintát a mintacellába helyezi. A membránt a tesztvonal régiójában előzetesen bevonták anti-SP-10-antitestekkel. Az antigén-antitest konjugátum komplex kötődik a teszteszköz tesztterületén bevont anti-SP-10-antitestekhez, és színes vonalat eredményez, ha a spermiumok koncentrációja legalább 15 millió/ml a spermában. Az így kialakított színes vonal azt jelzi, hogy aspermiumok száma a spermiumban legalább 15 millió/ml. Ha a tesztvonal nem jelenik meg, az azt jelzi, hogy a spermiumkoncentráció kevesebb, mint 15 millió/ml. Az eljárás ellenőrzésére a kontrollcsík területén mindig megjelenik egy színes csík, amely jelzi, hogy megfelelő mennyiségű minta került a tesztre és a membrán átitatódott.

BIBLIOGRÁFIA:

1. Jianhua Yang, Modern male infertility diagnosis and treatment of Shanghai: Shanghai science and Technology Literature Press, 2007.

2. Cheng liangXiong, human sperm Science Wuhan: Hubei science and Technology Press, 2002.

Letölthető dokumentumok

WhiteLab SP-10 FÉRFI TERMÉKENYSÉGI GYORSTESZT adatai
Márka
WhiteLab
Lejárat
2024.11.01.
Terméktípus
Gyorsteszt
Cikkszám
OSP-902H
A vásárlás után járó pontok
87 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek