COVID tesztek kedvező áron akár ingyenes szállítással!

WhiteLab PAJZSMIRIGY GYORSTESZT 1X

A Pajzsmirigy-alulműködés (TSH) Gyorsteszt egy kromatográfiás teszt, amely a TSH, teljes vérből történő kimutatására szolgál, ahol a határérték-koncentráció 5 μIU/ml.A tirotropikus hormon (TSH) egy agyalapi hormon, amely stimulálja a pajzsmirigyet, hogy az tiroxint, illetve triiodothyronint termeljen, amely vegyületek serkentik a szervezet szinte minden szövetének anyagcseréjét.

Vásárolja meg most kedvező áron WhiteLab PAJZSMIRIGY GYORSTESZT 1X termékünket és válogasson további prémium minőségű termékeink közül és máris élvezheti az egyedülálló minőséget! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk termékeinket, ráadásul 16 óráig leadott rendelését akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-3 munkanapon belül meg is érkezhet csomagja!

Várható szállítási idő
2024.04.26
Raktáron
Változat :
vagy
WhiteLab PAJZSMIRIGY GYORSTESZT 1X leírása

WHITELAB Pajzsmirigy-alulműködés (TSH) Gyorsteszt Ujjbegyvérből

CE 0123

Otthoni használatra, önellenőrzésre engedélyezett gyorsdiagnosztikai eszköz.

Orvostechnikai eszköz

A Pajzsmirigy-alulműködés tünetei

  1. Fáradékonyság
  2. Túl erős menstruáció – nőknél
  3. Rossz memória és koncentráció zavar

Pajzsmirigy-alulműködés (TSH) kvalitatív kimutatására

  • Eredmény 10 perc alatt
  • Gyors és egyszerű használat
  • 98,2%-os pontosság

Rendeltetés

A TSH gyorstesztkazetta egy gyors kromatográfiás immunpróba, amely a TSH, teljes vérből történő kimutatására szolgál, ahol a határérték-koncentráció 5 μIU/ml. Ez a vizsgálat előzetes diagnosztikai vizsgálati eredményt ad, és a TSH szűrésére használható.

Összegzés

A pajzsmirigy-stimuláló hormon (más néven tirotropin, tirotropikus hormon, TSH vagy hTSH a humán TSH esetében) egy agyalapi horpajzsmirigyet, hogy tiroxint (T4), majd trijódtironin (T3) termeljen, amely serkenti a szervezet szinte minden szövetének anyagcseréjét. Ez egy glikoprotein-hormon, amelyet az elülső agyalapi mirigyben lévő tireotrop sejtek állítanak elő és választanak ki, és amely a pajzsmirigy endokrin működését szabályozza. A TSH (felezési ideje körülbelül egy óra) a pajzsmirigyet a tiroxin (T4) nevű hormon kiválasztására serkenti, amely csak csekély mértékben befolyásolja az anyagcserét. A T4 átalakul trijódtironinná (T3), amely az anyagcserét serkentő aktív hormon. Ennek az átalakulásnak körülbelül 80%-a a májban és más szervekben, 20%-a pedig magában a pajzsmirigyben történik.

A pajzsmirigy-stimuláló hormon szintjének tesztelése a vérben a pajzsmirigy-elégtelenség legjobb kezdeti tesztje. Fontos figyelembe venni a Szubklinikai konszenzusos pajzsmirigybetegség-panel nyilatkozatát: „Nincs olyan TSH-szint, amelynél a klinikai beavatkozás mindig javallott vagy ellenjavallott lenne. Minél magasabb a TSH-érték, annál meggyőzőbb a kezelés indokoltsága. Fontos figyelembe venni az egyéni klinikai kontextust (pl. terhesség, lipidprofil, ATPO-antitestek).”

A TSH-gyorstesztkazetta (teljes vér) egy gyorsteszt, amely 5 μlU/ml érzékenységgel kvalitatív módon kimutatja a TSH jelenlétét teljesvér-mintában. A TSH-gyorstesztkazetta (teljes vér) egy egyszerű teszt, amely monoklonális antitestek kombinációját használja a TSH emelkedett szintjének szelektív kimutatásához a teljes vérben.

Alapelv

A TSH-gyorstesztkazetta (teljes vér) egy kvalitatív, membrán alapú immunológiai próba a pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) kimutatására teljes vérben. A teszt során lefolytatott eljárásban bevont részecskékkel immobilizált anti-TSH-antitestek találhatók a tesztvonal régiójában. A minta a kazetta mintacellájába cseppentése után reakcióba lép a tesztben található, anti-TSH-antitesttel bevont részecskékkel. Ez a keverék kromatográfiásan megindul a teszt hossza mentén, és interakcióba lép az immobilizált anti-TSH-antitesttel. A pozitív minták a specifikus anti-TSH-antitesttel bevont részecskékkel reagálva színes vonalat képeznek a membrán tesztvonali régiójában. Ezen színes vonal hiánya negatív eredményre utal. Az eljárás ellenőrzésére a kontrollvonal területén mindig megjelenik egy színes vonal, amely azt jelzi, hogy megfelelő mennyiségű minta került a tesztre, és a membrán átitatódott.

Teljesítményjellemzők

Klinikai értékelést végeztek, amelyben összehasonlították a TSH-teszt és az ELISA segítségével kapott eredményeket. A házon belüli klinikai vizsgálatban 220 teljesvér-mintát vizsgáltak. Az eredmények 98,2%-os specificitást és 98,2%-os érzékenységet mutattak 98,2%-os általános pontosság mellett.

  • Relatív érzékenység 98,2% (95%CI*: 90,1%–99,9%)
  • Relatív specifcitás: 98,2% (95%CI*: 94,8%–99,6%)
  • Pontosság: 98,2% (95%CI*: 95,4%–99,5%)

BIBLIOGRÁFIA

1. Merck Manual of Diagnosis and Therapy, Thyroid gland disorders.

2. The American Heritage Dictionary of the English Language, Fourth Edition. Houghton Mifflin Company. 2006. ISBN 0-395-82517-2.

3. Sacher R, Richard A. McPherson (2000). Widmann’s Clinical Interpretation of Laboratory Tests, 11th ed. F.A. Davis Company. ISBN 0-8036-0270-7.

4. So, M; MacIsaac, RJ; Grossmann M (August 2012). “Hypothyroidism”. Australian Family Physician 41 (8): 556–62.

5. Surkset. al.,JAMA 291:228, 2004. Daniel,GH, Martin, JB, Neuroendocrine Regulation and Diseases of the Anterior Pituitary and Hypothalamus in Wilson, JD, Braunwald, E., Isselbacher, KJ, et. al., Harrison’s Principles of Internal Medicine, 12th Edition, McGraw-Hill, Inc., New York, NY, 1991, p. 1666).

Letölthető dokumentumok

WhiteLab PAJZSMIRIGY GYORSTESZT 1X adatai
Márka
WhiteLab
Lejárat
2025.07.01.
Terméktípus
Gyorsteszt
Cikkszám
OTS-402H
Hasonló termékek