WhiteLab HELICOBACTER PYLORI GYORSTESZT SZÉKLETMINTÁBÓL 1X
WhiteLab HELICOBACTER PYLORI GYORSTESZT SZÉKLETMINTÁBÓL 1X
2 856 Ft/db (2 720 Ft+ÁFA)

WhiteLab HELICOBACTER PYLORI GYORSTESZT SZÉKLETMINTÁBÓL 1X

Gyorsteszt a Helicobacter pylori (H. pylori) antigének kvalitatív kimutatására emberi székletben. Önteszteléshez, kizárólag in vitro diagnosztikai használatra.

Tesztkazettás gyorsteszt, amely már 10 perc alatt képes kimutatni a Helicobacter Pylori antigénjeit az emberi székletmintából.

Vásárolja meg most kedvező áron WhiteLab HELICOBACTER PYLORI GYORSTESZT SZÉKLETMINTÁBÓL 1X termékünket és válogasson további prémium minőségű termékeink közül és máris élvezheti az egyedülálló minőséget! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk termékeinket, ráadásul 16 óráig leadott rendelését akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-3 munkanapon belül meg is érkezhet csomagja!

Várható szállítási idő
2024.07.17
Raktáron
Változat :
2 856 Ft/db (2 720 Ft+ÁFA)
vagy
WhiteLab HELICOBACTER PYLORI GYORSTESZT SZÉKLETMINTÁBÓL 1X leírása

WHITELAB Helicobacter Pylori Gyorsteszt Székletmintából

CE 0123

Otthoni használatra, önellenőrzésre engedélyezett gyorsdiagnosztikai eszköz.

Orvostechnikai eszköz
Helicobacter Pylori fertőzés tünetei

  • Gyakori böfögés
  • Puffadás
  • Emésztési zavar

H. pylori antigének emberi székletmintákból történő kvalitatív kimutatására

  • Eredmény 10 perc alatt
  • Gyors és egyszerű használat
  • 97,9%-os pontosság

Rendeltetés

A H. pylori antigén gyorstesztkazetta (széklet) a H. pylori antigének emberi székletmintákból történő kvalitatív kimutatására szolgáló, gyors kromatográfiás immunológiai próba, amely 10 percen belül kimutatja az eredményeket. A teszt a H. pylori antigénekre specifikus antitesteket használ a H. pylori antigének szelektív kimutatására emberi székletmintákban.

Összegzés

A H. pylori kis méretű, spirál alakú baktérium, amely a gyomor és a nyombél felületén él. Számos emésztőrendszeri megbetegedés etiológiájában érintett, beleértve a nyombél- és gyomorfekélyt, a nem fekélyes diszpepsziát és az aktív és krónikus gyomorhurutot. Mind invazív, mind nem invazív módszerek használatosak a H. pylori-fertőzés emésztőrendszeri megbetegedés tüneteit mutató betegekben történő diagnosztizálására. A mintától függő és költséges invazív diagnosztikai módszerek közé tartozik a gyomor- vagy nyombélbiopszia, amelyet ureázteszt (valószínűsítés), tenyésztés és/vagy szövettani festés követ.

A H. pylori fertőzés diagnózisának igen gyakori megközelítése a specifikus antitestek szerológiai kimutatása a fertőzött betegeknél. A szerológiai vizsgálat fő korlátja, hogy nem képes megkülönböztetni a jelenlegi és a korábbi fertőzéseket. Az antitestek még jóval a kórokozók kiirtása után is jelen lehetnek a beteg szérumában.

A HpSA (H. pylori székletantigén) vizsgálat egyre népszerűbb a H. pylori fertőzés diagnosztizálására, valamint a H. pylori fertőzés kezelési hatékonyságának ellenőrzésére. Vizsgálatok szerint a nyombélfekélyes betegek több mint 90%-a és a gyomorfekélyes betegek 80%-a H. pylori-val fertőzött.

Alapelv

A H. pylori antigén gyorstesztkazetta (széklet) a H. pylori antigének emberi székletmintákból történő kimutatására szolgáló, kvalitatív, laterális áramlású immunológiai próba. Ebben a tesztben a membránt előre bevonták anti H. pylori antitestekkel a teszt tesztvonal régiójában. A tesztelés során a minta reakcióba lép az anti H. pylori antitestekkel bevont részecskékkel. A keverék kapilláris elven, megindul felfelé a membránon, és reakcióba lép a membránon lévő anti H. pylori antitestekkel, és színes vonalat hoz létre. A tesztrégióban ennek a színes vonalnak a megléte a pozitív eredményt, míg a hiánya a negatív eredményt jelzi. Az eljárás ellenőrzésére a kontrollvonal régióban mindig megjelenik egy színes vonal, amely jelzi, hogy megfelelő mennyiségű mintát adtak hozzá, és a membrán átitatódott.

Teljesítményjellemzők

A H. pylori antigén gyorstesztkazettát (széklet) tüneteket mutató és tünetmentes egyénekből származó mintákon értékelték. Az eredmények azt mutatják, hogy a H. pylori antigén gyorstesztkazetta (széklet) érzékenysége 97,6%-os, a specificitása pedig 97,9%-os más gyorsteszthez képest.

  • Relatív érzékenység 97,6% (95%-os CI: *91,8–99,7%)
  • Relatív specifcitás: 97,9% (95%-os CI: *92,6–99,7%)
  • Pontosság: 97,8% (95%-os CI*: 94,4%–99,4%)

BIBLIOGRÁFIA

1. Marshall, BJ, McGechie, DB, Rogers, PAR and Glancy, RG. Pyloric Campylobacter infection and gastroduodenal disease. Med. J. Australia. (1985), 149: 439-444.

2. Soll, AH. Pathogenesis of peptic ulcer and implications for therapy. New England J. Med.(1990), 322: 909-916.

3. Hazell, SL, et al. Campylobacter pylori is and gastritis I: Detection of urease as a marker of bacterial colonization and gastritis. Amer. J. Gastroenterology. (1987), 82(4): 292-296.

4. Cutler AF. Testing for Helicobacter pylori in clinical practice. Am j. Med. 1996; 100:35S-41S.

5. Anand BS, Raed AK, Malaty HM, et al. Loe point prevalence of peptic ulcer in normal individual with Helicobacter pylori infection. Am J Gastroenterol.
1996,91:1112-1115.

Letölthető dokumentumok

WhiteLab HELICOBACTER PYLORI GYORSTESZT SZÉKLETMINTÁBÓL 1X adatai
Márka
WhiteLab
Lejárat
2025.07.01.
Terméktípus
Gyorsteszt
Cikkszám
IHP-602H
A vásárlás után járó pontok
57 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek