Blog

Támogasd alvásod melatoninnal

2024.05.14 09:19
Támogasd alvásod melatoninnal

Talán nem kell különösebben hangsúlyoznunk, hogy az alvással töltött idő mennyisége és minősége milyen nagy mértékben van hatással a nappalokra, hosszútávon pedig az egészségedre. Eláruljuk, hogy miként támogathatod szervezeted alvással történő regenerálódását, ha nem szeretnél különféle mesterséges kemikáliákhoz nyúlni.

Ismerd meg az alvási szokásaidat!

Habár életkorokra, nemre, fizikai és mentális állapotra, valamint leterheltségre vonatkozóan meg vannak az általános javaslatok, hogy mennyi időt ajánlott alvással tölteni, mégis minden ember szükséglete más. Mielőtt beavatkoznál a folyamatba, fontos, hogy pontosan megismerd, neked mennyi alvásra van szükséged. Most azonban nem a szubjektív tényezők által kell ezt meghatároznod, hanem akár orvosi vizsgálatok segítségével. A legtöbb egészséges felnőtt ember esetében elegendő napi 7 óra minőségi alvás. A szerencsések egy megszokott napirend tartása mellett ezt tudják biztosítani önmaguknak, míg másoknak a sok stressz, esetleg a rengeteg utazás következtében felborul a biológiai egyensúlyuk, amik alvászavarokhoz vezethetnek. Azok, akik gyakran több időzónán át utaznak, könnyen ébren találhatják magukat az éjszakák folyamán, aminek következtében csökkenhet a szellemi és fizikai teljesítőképességük. Érdemes tudnod, hogy a szervezetben egy úgynevezett melatonin nevű hormon vesz részt az alvási ciklus normalizálásában, valamint a REM-fázis hosszának meghatározásában. Ez a jelentőségteljes hormon mindenki szervezetében megtalálható, azonban bizonyos külső és belső behatások következtében az esti órákban történő termelődése megváltozhat, pontosabban lecsökkenhet, melynek következtében alvászavar alakulhat ki.

Milyen megoldási lehetőségeid vannak?

Számtalan alvást segítő gyógyszeripari termék közül választhatsz, melyek közül nem könnyű megtalálni a megfelelőt. Természetesen, mint bármilyen étrend-kiegészítő esetében, jelen esetben sem pótolhatja egyetlen gyógyszer sem a kiegyensúlyozott életmódot, de a megfelelő termék alkalmazásával hatékonyan tehetsz azért, hogy leszámolj a panaszaiddal. Az alvászavar kezelésére használatos készítmények gyakran gyógynövényeket tartalmaznak, amelyeknek - kis valószínűséggel ugyan – de lehetnek mellékhatásaik. Ha pedig nem okoznak számodra semmilyen panaszt, akkor sem biztos, hogy tudják garantálni a pihentető alvást. A jó hír az, hogy van más megoldás is a problémára!

Támogasd szervezeted folyékony melatoninnal!

Ahogy azt korábban olvashattad, a melatonin egy mindenki szervezetében megtalálható hormon, így nem egy mesterségesen előállított kemikáliára kell gondolnod a neve hallatán. A tested melatonin termelésének szintje szorosan összefügg a sötét órák számának alakulásával. Ahogy esteledik, a szervezeted növeli a vérben található koncentrációját, így felkészítve azt a várható alvásra. Bizonyos esetekben, amikor például sok időzónán átívelve felborul ez a kényes egyensúly, hamar kialakulhat alvászavar, ami a közérzet mellett, a fizikális erőnlét romlásához is vezethet. A legtermészetesebb megoldás az lehet, ha külsőleg támogatod a szervezeted melatoninszintjének alakulását, hogy az újra egy egyensúlyi állapotba kerülhessen. Ebben lesz segítségedre vadonatúj termékünk, a Marnys liposzómás Melatonin készítménye, amely a különleges technológiájú liposzómáknak, valamint a folyékony formulának köszönhetően rendkívül gyorsan és magas mértékben hasznosul a szervezetben. A liposzómák gömbszerű, két lipid rétegből álló, vízben oldódó hólyagocskák, amelyek lehetővé teszik, hogy az ásványi anyagok nagyobb mértékben jussanak el a sejtekig. Pipettás adagolója segítségével már egyetlen csepp tartalmazza a felnőttek számára ajánlott napi adagot (1 mg melatonin/csepp), amit bármilyen folyadék kíséretében bevehetsz. Nincs más teendőd, mint röviddel a tervezett elalvás előtt elfogyasztanod az ajánlott mennyiséget, majd puha párnád ölelésében kényelmesen lazítani az ágyban. A Marnys Liposzómás Melatonin akár 80%-kal képes csökkenteni az elalváshoz szükséges időt, valamint a stresszel kapcsolatos tényezők csökkentésével, az alvás minőségének javulásához is hozzájárul. A reggelek így kipihenten és jó hangulatban telnek, ami a teljesítőképességedben is megnyilvánul majd. Mindez pedig vegyszerek, felesleges adalékanyagok és mesterséges hatóanyagok hozzáadása nélkül elérhető, így a végeredmény egy számos allergéntől mentes, vegán étrendet követők számára is alkalmas, természetes étrend-kiegészítő.


Próbáld ki te is termékünket, duó vagy trió csomagban még kedvezőbb áron!