Blog

Katonadolog - Mit tegyél, ha gyermeked megsérült!?

2024.05.27 08:59
Katonadolog - Mit tegyél, ha gyermeked megsérült!?

A gyerekek sokkal bátrabbak a felnőtteknél és bizony sokszor a veszélyt nem ismerve, nagy önbizalommal fedezik fel a világot. A kisebb, nagyobb sérülések szinte elkerülhetetlenek, de mi a teendő, ha gyermeked megsérül? Ismerd meg a helyes viselkedést és a biztonságos sebkezelést!

Csak őrizd meg a nyugalmad!

Mielőtt rátérnénk a helyes sebkezelésre gyermekek esetében, érdemes egy kicsit a felnőttek viselkedését górcső alá venni, ez ugyanis fontos szerepet játszik a kicsik hozzáállásában. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy amikor gyermeked elesik, akkor a legtöbb esetben az első mozzanat, amit tesz, hogy szemével megkeresi a hozzátartozóját. Egy kisebb esés, sérülés esetében, ha a gyermek a szülőn azt látja, hogy itt bizony nagy a baj, akkor nem meglepő, hogy ő is ijedtséggel fog reagálni. A szülők visszajelzése tehát kulcsfontosságú, de persze sajnos a sebeket nem képes gyógyítani. Mi a helyes sebkezelés módja horzsolások, kisebb felületi sérülések esetében? Eláruljuk!

Gyermeksérülések helyes kezelése

Ha megtörtént a baj, az első és legfontosabb, hogy nyugtasd meg gyermeked. Sugározz nyugalmat és törődést, majd megkezdődhet a sebkezelés. Amennyiben van a közelben tiszta vízforrás, akkor mielőbb öblítsd le a sérült felületet folyó vízzel. Ez segít eltávolítani az esetleges föld vagy más szennyeződéseket, amelyek fertőzésveszéllyel járhatnak. Ezt követően hagyd egy kicsit szabadon száradni a bőr felületet, ami után következik a fertőtlenítés. Ez megakadályozza a bejutott baktériumok terjedését és felkészíti a sebet a biztonságos gyógyulásra. Miután meggyőződtél róla, hogy a seb tiszta és nincs benne szennyeződés jöhet a MARNYS Calmiroll, ami ideális kisebb felületi horzsolások és a körülöttük kialakult zúzódások kezelésére. A benne lévő árnika és ördögcsáklya nyugtatja és hűsíti a bőrt, míg a napraforgó és a szójabab és rozmaring kivonat segíti a bőr regenerálódását. Levendula tartalmának köszönhetően nem csak kellemes az illata, de hozzájárul a bőr fájdalmának csökkentéséhez is. A termék praktikus roll on kiszerelésben kapható, ami lehetővé teszi az egyenletes és kíméletes eloszlatását a bőrön. Természetes összetevőinek köszönhetően akár naponta többször is alkalmazható.

Hogy támogathatod még a regenerációt? MARNYS vitaminokkal!

Talán azt gondolod, hogy ugyan miként segíthetik a gyógyulást a vitaminok, hiszen azok nem gyógyszerek. Utóbbiban teljesen igazad van, azonban fontos megjegyeznünk, hogy egy egészséges szervezet, amely nem szenved semmilyen hiánybetegségben, sokkal gyorsabban tud gyógyulni, hiszen rendelkezik a kellő energiával, amit képes mozgósítani baj esetén. Nem utolsó sorban pedig fontos megjegyezni, hogy A például a C-vitamin aktívan hozzájárul a bőr egészségéhez. A D-vitamin gyerekeknek pedig egyenesen nélkülözhetetlen a csontképződés miatt is. A MARNYS Protect Junior ugyan nem képes megakadályozni a sérüléseket, de mindenképpen ideális, ha gyermek immunerősítés a cél. Ha pedig a kicsi immunrendszere megfelelően működik, akkor képes lesz a gyógyulásra összpontosítani. További gyermek immunerősítő termékünk még a MARNYS Cebida és MARNYS Junior Vit, amelyek nem csupán hasznosak de igazán finomak is!

Összegezzük a teendőket!

Nézzük, hogy akkor pontosan mi is a teendőd, ha gyermek könnyebben megsérült!

  1. Ne ess pánikba! Csak higgadt fejjel tudsz neki segíteni, legyen bármilyen nagy is a baj!
  2. Győződj meg róla, hogy nincs szükség orvosi beavatkozásra!
  3. Kíméletesen tisztítsd meg folyó víz alatt a sérült bőr felületet!
  4. Várd meg, amíg megszárad a bőr!
  5. Fertőtlenítsd a sebet!
  6. Nyugtasd és kezeld a zúzódást és/vagy horzsolást MARNYS Calmiroll-lal!
  7. Ismételd a kezelést akár naponta többször!

Ha pedig sok időt töltötök a természetben, akkor ne hagyd ki a kosaradból a MARNYS Biteroll termékét sem, ami szintén természetes összetevők erejével enyhíti a kínzó viszketést és bőrpírt rovarcsípés esetén! Külön jó hírünk, hogy ez a termék is vegán!