Blog

Immunerősítés liposzómális C-vitaminnal

2024.05.27 14:25
Immunerősítés liposzómális C-vitaminnal

Téged is kínoz a tavaszi fáradtság? Hiába a jó idő, te legszívesebben egész nap az ágyat nyomnád? Ideje felturbózni az immunrendszered különleges vitaminjainkkal! Ismerd meg az úgynevezett liposzómális C-vitamint, az egyedi technológiával előállított étrendkiegészítőt! 

A C-vitaminról általában

Ismert tény, hogy a megfelelő mennyiségű C-vitamin megannyi szempontból támogatja az immunrendszerünket. Sőt! Az immunrendszer normális működéséhez való hozzájárulásán kívül a C-vitamin antioxidánsként is szerepet játszik,  továbbá a bőr, a csontok, a porcok és az erek kollagénjének bioszintézisében is nélkülözhetetlen tényező. 

Mivel ennyire komplex tulajdonságokkal rendelkezik, kiemelten fontos a megfelelő bevitelre figyelmet fordítani. Az EFSA szerint a C-vitamin minimálisan ajánlott mennyisége felnőtt férfiaknál napi 90 mg, míg nőknél 80 mg. A vitamindús zöldségek és gyümölcsök mellett a különböző étrendkiegészítők szedése is ajánlott, de jó ha tudod, hogy nem mindegy, hogyan és milyen technológiával előállított vitamint viszünk be a szervezetbe. 

Maximalizáld a vitaminok hatékonyságát!

A liposzómás beviteli technológia lényege, hogy a hatóanyagokat az úgynevezett liposzómákon keresztül juttatjuk be a szervezetbe: ezek két lipid rétegből álló, mikroszkopikus, üreges gömb alakú hólyagok. Fő alkotóelemei a foszfolipidek, amelyeknek az a tulajdonsága, hogy egyik oldala zsírban, másik oldala vízben oldódik. 

Konyhanyelven: a liposzómák kis pakkok, csomagok, amelyek olyan jól össze vannak rakva, hogy addig biztosan nem esnek szét, amíg célt nem érnek, ezáltal biztosan ott és úgy hatnak, ahogyan kell. 

Az anyatej fontossága ebből a szempontból is fontos, ugyanis természetes úton az anyatejben is megtalálhatók a liposzómák, igy az újszülött a leghatékonyabban tudja hasznosítani a benne lévő tápanyagokat. 

Miért előnyös ez?

Mint ismert, a vitaminok egy része zsírban, más része pedig vízben oldódik. A liposzómia egyszerre két különböző oldhatóságú anyagot képes beépíteni és felszabadítani, a hatóanyagok felszívódása pedig rendkívül jó, mivel az már a bélben megtörténik, a gyomorsav káros hatásait kikerülve. 

Vitaminok és növényi kivonatok tehát a kis csomagokban egyidőben kerülhetnek a szervezetbe, a bomlás miatti veszteség pedig elhanyagolható!

Még nem ismered a liposzómális vitaminokat? Ideje kipróbálni! 

Különösen ajánljuk azoknak, akiknek nehézséget okoz a nagy méretű tabletták és kapszulák lenyelése, ugyanis több, folyékony formulában elérhető liposzómális termék is kapható! 

A MARNYS® VIT-C 1000 mg terméknél bizonyított, hogy biológiai hasznosíthatósága 50%-kal magasabb, mint a hagyományos C-vitaminoké. A pontosan adagolt fiolát bárhová magaddal tudod vinni, higiénikus csomagolása van, és nem győzzük hangsúlyozni:  Jobb a felszívódása és a biológiai hozzáférhetősége! Ráadásul 1000 mg, ami nem gyakori a C-vitaminok körében! 

A C-vitamin mellett a Lipószomális Magnéziumot is ajánljuk figyelmedbe, amelynek rendszeres fogyasztása szintén nagyon lényeges, hiszen a magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez és a csontok fenntartásához, a szervezet elektrolit egyensúlyához az idegrendszer normál működéséhez, valamint a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez (EFSA). A Marnys Magvital Forte Liposzómális  Folyékony Magnéziumot vegánok is bátran fogyaszthatják!