Blog

Erős, mint a vas

2024.05.14 09:12
Erős, mint a vas

Habár a vas jelentős szerepet tölt be a szervezet normál működésében, mégis közel sem olyan nagy figyelmet, mint amekkora hatást gyakorol az emberi szervezetre. A vasra mindenkinek szüksége van, éppen ezért most következő cikkünkben bemutatjuk, hogy pontosan miért is fontos, hogy elegendő jusson a szervezetedbe!

Mi is a vas?

A vas lényegében a hemoglobin egy része, melynek feladata, hogy oxigént vegyen fel és szállítson a szervezet szövetei számára. Ezt ismerve, már nem is tűnik olyan jelentéktelennek, hiszen egyenes kapcsolatban van a test oxigénfelvételének képességével. Nem kérdés, hogy a változatos és egészséges táplálkozás fontos része, hogy elegendő vasat fogyassz, ha pedig mindezt kiegészítenéd, akkor megtaláld a számodra tökéletes étrend-kiegészítőt. Bizonyos életszakaszokban még inkább figyelmet kaphat a megfelelő vas-szint, így érdemes tájékozódni az elérhető készítményekről.

Mikor növekedhet meg a szervezet vas igénye?

Számtalan élethelyzet létezik, amikor a szervezet vas igénye megnövekedhet. Ilyenkor érdemes figyelni a jeleket (amiről később még írunk), és mielőbb reagálni az étrend megváltoztatásával és/vagy megfelelő étrend-kiegészítő kiválasztásával.

Az egyik legjellemzőbb, hogy kisgyermekkorban megnövekszik a szervezet vas iránti igénye. Jelentősen megnövekedhet ebben az életszakaszban, ugyanis a szervezet folyamatos gyarapodásban és átalakulásban van, amihez megfelelően kell alkalmazkodnia a vérellátásnak és az oxigénfelvételnek is. A fiatalkori vérszegénység az egyik legjellemzőbb betegség, és mivel fejlődő szervezetről beszélünk, ez akár maradandó módon is kihatással lehet a jövőbeli egészégi állapotra.

A másik speciális állapot a várandósság, amikor a szervezet vas igénye kiugróan megnövekszik. A legtöbb terhesség ideje alatt a védőnők és orvosok javasolják a fokozott vasbevitelt, azonban csak kevés étrend-kiegészítő felel meg minden kívánalomnak. A jó hírünk az, hogy mi tudunk ajánlani olyan terméket, ami nagy valószínűséggel neked, sőt akár gyermekednek is tökéletes lehet!

Milyen jelei vannak a vashiánynak?

Ahhoz, hogy felismerd fokozott vasfelvételre van szükséged, fontos, hogy egyértelműen lásd mik a tünetei a vashiánynak. Mivel könnyen összetéveszthetőek bármilyen más betegséggel, vagy akár csak a túlhajszoltság tényével, ezért szeretnénk hangsúlyozni, hogy a pontos diagnózis felállításához ajánlott szakorvoshoz fordulni, aki akár vérvételt is javasolhat a diagnózis felállításához.

Mivel a vasnak a vérképzésben, valamint az oxigén felvételében van fontos szerepe, ezért az egyik legjellemzőbb tünet a fáradékonyság és a koncentráció zavar. Amennyiben ez a felnőtteknél jelentkezik, hajlamos lehetsz azt gondolni, hogy csupán kimerültél, de tartós fennállás esetén mindenképpen érdemes kivizsgálást kérni. Gyermekeknél már annál szembe tűnőbb lehet a változás. A korábban aktív lurkó többet alszik, esetleg gondjai vannak az iskolában a koncentrálással, az már figyelmeztető jel lehet. De ezek mellett jelentkezhet gyakori fejfájás, sápadttá válhat a bőr, sőt még a légszomj sem ritka tünet. Bármelyiket is tapasztalod önmagadon vagy gyermekeden, fontos, hogy mielőbb járjatok utána a panaszok okának, hogy mielőbb megkezdődhessen a kezelés.

Bemutatkozik a MARNYS Ferrobine MAX!

Mi a MARNYS-nál elhivatottan dolgozunk azon, hogy elhozzuk a természet adta értékes kincseket, amelyek jótékonyan hatnak tested működésére. Arra törekszünk, hogy a tudomány adta megoldásokat ötvözzük a természettel, amit tökéletes demonstrál a MARNYS Ferrobine MAX is. 

Miben más ez a termék?

  • Egyadagos ivóampulla: A könnyű adagolás és a megfelelő dózis érdekében egyadagos ivóampullákba csomagoljuk, amely rögtön fogyasztásra kész, így bárhol, bármikor iható. Nem kell aggódni amiatt, hogy túl sokat, vagy éppen keveset fogyasztasz belőle.
  • Vegán: A legtöbb vaskészítmény nem alkalmas vegánok számára, ezzel szemben a MARNYS Ferrobine MAX tökéletesen beilleszthető a vegán étrendbe is.
  • Mentes termék: Az étrend-kiegészítő tej-, tojás-, laktóz-, glutén-, szója-, cukor-, és GMO-mentes is egyben, így szinte bármilyen ételallergiával küzdő, vagy speciális diétát tartó személy fogyaszthatja.
  • Magas biológiai hasznosulás: Ez a vaskészítmény úgy lett kialakítva, hogy a lehető legmagasabb mértékben hasznosuljon. 
  • Kellemes cseresznyeíz: Nem csak hasznos, de finom is. Cseresznyeízének köszönhetően a gyermekek is örömmel fogyasztják akár önmagában is.

Nincs más teendőd, mint mielőbb beszerezni a terméket! Ha duó, vagy trió csomagunkat választod még pénzt is megtakaríthatsz!