Blog

D-vitamin cseppek a könnyű felszívódás érdekében

2024.05.09 13:27
D-vitamin cseppek a könnyű felszívódás érdekében

A D-vitamin immunerősítő hatása mára közismert ténnyé vált. Ez a zsírban oldódó vitaminfajta, pontosabban hormon, alapvetően a bőrfelületet ért UV-B sugárzás által keletkezi.

Ugyan táplálékkal is be lehet vinni, de sajnos csak igen kis mértékben, főleg halak, halolajok és sajtok által. Így pótlására minden évszakban kiemelt figyelmet kell fordítani. Különösen azért, mert kóros hiánya angolkórhoz vezethet. Ezért a D-vitamin cseppek mindenki számára megoldást nyújthatnak, akik szeretnék fedezni a szervezetük D-vitamin szükségletét.

A D-vitamin aktív formája a D3-vitamin, melyről érdemes tudni, hogy nélkülözhetetlen a gyermekek csontjainak és fogainak optimális fejlődéséhez. Ezen felül a D-vitamin fontos az izomfunkciók megfelelő működéséhez, a depresszió enyhítéséhez és az egészséges immunrendszerhez.
A D-vitamin szintéziséhez elengedhetetlen a magnézium megléte, a D-vitamin cserébe segíti a magnézium bélrendszerben történő hasznosulását. Ezen felül jó tudni, hogy a D3-vitamin pótlását K2-vitaminnal is ajánlott kiegészíteni, mert a kettő szinergiája szerepet játszik a megfelelő kalcium-anyagcserében, így az erős csontozat megtartásában.

A MARNYS® D3-VITAMIN folyékony formulájú étrend kiegészítője olívaolaj alapú, ennek köszönhetően kevésbé érzékeny az oxidációra, ezért nagyobb stabilitást biztosít a terméknek, mint a D3-vitamin egyéb változatai.

Amennyiben D-vitamin cseppeket szeretnél vásárolni, tekintsd meg webáruházunk kínálatát, kérdés esetén pedig fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!