Értékes anyagai: Vitaminok – A, B1, B2, C; Cink, Magnézium, Kálium, Vas, Kalcium, Antocianin
Hatóanyagai kölcsönösen fokozzák egymás hatását.
Az elfogyasztott meggy csökkenti a vérben található ún. húgysav szintjét, így csökkentve az ízületi gyulladások kockázatát.
A meggyben több Antocianin található, mint bármely más gyümölcsben.
Ez a vegyület gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti az ízületi eredetű fájdalmakat, valamint csökkenti a szívinfarktus, az agyvérzés, a 2. típusú cukorbetegség és a daganatos megbetegedések kockázatát.
A meggy hasznos porckopás, izomfájdalom, fibromyalgia, izomláz, magas vérnyomás és alvászavarok esetén.
Továbbá használatos a fizikai teljesítmény fokozására, vízhajtóként és az emésztés javítása érdekében.